Psychologie

Praktijkinformatie

Na bij verschillende instellingen gewerkt te hebben, zijn we met veel plezier onze eigen eerstelijnspraktijk gestart in 2013. Bij de Utrechtse Psychologen Praktijk bieden we mensen diagnostiek en behandeling op maat. We werken op maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 18:00 en op dinsdag-, woensdag- en donderdagavond.

Openingstijden

Maandag 09:00 – 18:00
Dinsdag 09:00 – 21:00
Woensdag 09:00 – 21:00
Donderdag 09:00 – 21:00
Vrijdag 09:00 – 18:00

Contactgegevens

Utrechtse Psychologen Praktijk
Nicolaas Beetsstraat 2a
3511 HE Utrecht

Praktijknummer: 030 – 743 56 41

E-mail: info@utrechtsepsychologenpraktijk.nl

Locatie

Wie zijn wij?

Wij zijn Marieke de Klerk (1978) en Dieuwke Knevel (1983). Beiden zijn wij gezondheidszorg psycholoog (GZ-psycholoog geregistreerd in het BIG register), EMDR therapeut. Daarbij zijn wij aangesloten bij het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen), de NVGzP (Nederlandse Vereniging voor GZ-Psychologen), de Vereniging voor Arts en Auto (VvAA) en Kring Eerstelijnspsychologen Utrecht Stad (KEUS).

Na bij verschillende instellingen gewerkt te hebben, zijn we met veel plezier onze eigen eerstelijnspraktijk gestart in 2013. In onze praktijk bieden we mensen diagnostiek en behandeling op maat.

Ons team bestaat uit: Marieke de Klerk, Dieuwke Knevel, Sabine van Roosmalen, Eelco van Doorn, Maddy Harnas en Maud Lazaroms.

Onze kwaliteiten zijn:

 • Persoonlijke begeleiding
 • Praktijkgerichte behandeling
 • Wetenschappelijk gefundeerde en bewezen therapieën.

Voor wie?

Psychologische zorg is voor iedereen toegankelijk. We krijgen allemaal wel eens te maken met somberheid, angstige gevoelens of het gevoel niet lekker in je vel te zitten. Soms gaat dit vanzelf weer over, of bijvoorbeeld met hulp van vrienden of familie. Wanneer de klachten echter blijven of zelfs erger worden, is het fijn als je bij een onafhankelijk iemand terecht kunt. Een psycholoog kan je helpen van je klachten af te komen.

Om voor vergoeding van onze behandeling in aanmerking te komen, heb je o.a. een verwijzing van je huisarts nodig. De huisarts maakt aan de hand van je klachten een inschatting met welke hulpverlening je het beste geholpen kunt worden. Wanneer je doorverwezen wordt naar een psycholoog of EMDR-therapeut kan je contact met ons opnemen voor overleg of advies of meteen voor het maken van een afspraak.

Mocht je klachten hebben, maar je twijfelt of je hiermee geholpen kan worden, dan kun je ons altijd mailen of bellen.

Wat doen wij?

De Utrechtse Psychologenpraktijk biedt hulp voor verschillende klachten en problemen. Wanneer je klachten of problemen hebt die niet beschreven staan op onze site kan je natuurlijk ook contact met ons opnemen. De volgende klachten worden bij ons in de praktijk behandeld:

 • Individuele klachten
 • Werkgerelateerde klachten
 • Relatieproblemen

Het kan zijn dat je je niet herkent in bovenstaande klachten, maar toch niet lekker in je vel zit. Soms is een klacht ook niet makkelijk in te delen in een bepaalde categorie of is er sprake van een combinatie van verschillende klachten. Hier staan we uitgebreid bij stil in de intake, zodat het voor ons maar ook voor jou duidelijk wordt waar je klacht precies uit bestaat en welke behandeling we daarvoor aan kunnen bieden.

Naast onze behandelingen is het mogelijk om diagnostiek bij ons aan te vragen. In tegenstelling tot de behandelingen wordt dit, afhankelijk van je verzekering en polis, slechts deels of niet vergoed.

Wij verrichten diagnostiek op de volgende gebieden:

 • Algemeen psychisch functioneren; hoe sta je in het leven, wat zijn je kerneigenschappen en welke klachten ervaar je.
 • Intelligentieniveau bepaling; door middel van een intelligentietest doen wij een IQ bepaling en maken een sterkte/zwakte analyse op zowel verbaal als performaal niveau.
 • Persoonlijkheidsonderzoek; welke persoonlijkheidskenmerken staan op de voorgrond en welke persoonlijkheidsorganisatie/dynamiek ligt daaraan ten grondslag.
 • Copingstijlen; hoe ga je om met problemen en moeilijke situaties en welke strategieën hanteer je daarin.

Alle onderzoeken zijn inclusief intake en adviesgesprek.

Team

Dieuwke Knevel

Marieke de Klerk

Sabine van Roosmalen

Heeft u een vraag? Vul dan het formulier in. We nemen contact met u op.

  Uw naam (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Onderwerp (verplicht)

  Uw bericht